5 Soorten pizzasnijders voor de perfecte pizzapunt.

Een pizza kun je lastig in zijn geheel opeten. Althans, waar een wil is, is een weg, maar zeg nou eens eerlijk; een gesneden pizza smaakt toch veel lekkerder? En hoe kun je nou beter een pizza snijden dan met een pizzasnijder? Precies! Er is geen betere optie. In dit artikel zijn 4 verschillende soorten pizzasnijders uitgelicht. Van normale en professionele pizzasnijders, tot soorten waarvan je niet wist dat ze bestonden! Benieuwd welke pizzasnijder het beste bij jou past? Lees dan snel verder.

Als eerst de pizzasnijder voor professionals. Deze pizzasnijder is ontworpen met één doel: Perfecte pizzapunten creëren. De meeste professionele pizzasnijders hebben scherpe, roestvrijstalen messen en comfortabele handgrepen om moeiteloos de pizza te kunnen snijden. Er zijn verschillende merken die professionele pizzasnijders aanbieden. Deze pizzasnijder is over het algemeen wat prijziger, maar heeft een langere levensduur en levert een goede kwaliteit. 

Professionele pizzasnijder

Professionele pizzasnijder van GIMetal

Producten van GiMetal worden wereldwijnd door professionele pizzabakkers gebruikt. Bak je hierdoor lekkerdere pizza’s? Nee, maar je zal wel mooiere en makkelijk pizzapunten kunnen snijden! Ook is deze pizzasnijder duurzaam door de kwaliteit.

Fiets pizzasnijder

Ja, dat lees je goed! Van deze soort pizzasnijder heb je misschien nog niet eerder gehoord en misschien ook nog nooit gezien. Dubbel effectief en voegt een speels element toe aan de keuken. Raad je het al? Een pizzasnijder in de vorm van een fiets! Beide wielen fungeren als mes en daarmee wordt de pizza dubbel zo goed gesneden.

Grappige pizzasnijders

Als de fiets pizzasnijder niet al grappig genoeg is, dan zijn er nog een tal andere soorten grappige pizzasnijders verkrijgbaar. Het eten van een pizza wordt door veel mensen als plezierig ervaren en een grappige pizzasnijder draagt bij aan nog meer pret. Ze zullen waarschijnlijk van iets mindere kwaliteit zijn, maar als je plezier hebt is kwaliteit van minder groot belang.

Op een pizzaparty of ander soort feest is een grappige pizzasnijder erg leuk! Verschillende soorten die verkrijgbaar zijn, heb je bijvoorbeeld in de vorm van gereedschap, dieren, zwaarden en zelfs raceauto’s.

Leuke en grappige pizzasnijders als cadeau

Ken jij een echte pizza fanaat en wil je hem of haar een leuk en grappig cadeau doen waar die ook nog iets aan heeft? Dan is een grappig pizzames zoals de fiets pizzasnijder iets om aan te denken.

Brabantia pizzasnijder

Over professionele pizzasnijders gesproken. Het merk Brabantia bied verschillende opties voor professionele pizzasnijders. Ook als je opzoek bent naar een mix tussen kwaliteit en stijl, zijn er mogelijkheden binnen dit merk. De snijders van Brabantia hebben een strak ontwerp en tevens een scherp roestvrijstalen mes. Een mooi ontwerp en efficiënt in elke keuken.

Pizzaschaar

Sommige mensen geven de voorkeur aan een pizzaschaar. Hiermee knip je dus je pizza in mooie punten. Ook in sommige pizzeria’s krijg je een schaar bij je vers gebakken pizza. Een goede pizzaschaar heeft een andere vorm dan een gewone schaar. Op sommige webshops staan gewone scharen die verkocht als pizzascharen worden maar die hebben niet die afwijkende vorm. Door de speciale vorm zit je tijdens het knippen niet met je handen in de pizza. 

Waarom een pizzaschaar en geen gewone pizzames? 

Het verschil tussen de twee pizzasnijders hoef ik je niet uit te leggen. De één knipt en de ander snijd maar wanneer jij in een pizzeria een ongesneden pizza geserveerd krijgt met mes en vork vind ik dit nogal minder prettig te snijden met een gewoon mes. Dan is een pizzaschaar toch een stuk fijner. Ook druk je met een pizzasnijder de rand plat tijdens het snijden en met de schaar is dit een stuk minder. Daarom gebruiken die YouTube pizzaiolo’s vaak een pizzaschaar om die mooie Napolitaanse rand te showen.

Welke pizzasnijder past bij jou?

Zo, nu je een idee hebt wat voor soorten pizzasnijders er zijn, is het tijd om te kijken welke het beste bij jou past. Met onderstaande overwegingen kun je makkelijker een beslissing maken.

  • Pizzavoorkeur:

Ben je van plan om regelmatig een pizza te maken en te snijden, dan komt een professionele pizza goed van pas. Investeren in een goede pizzasnijder voor regelmatig gebruik is een verstandige keuze.

  • Stijl:

Een beetje humor doet meer goed dan kwaad en om dit toepassen in de keuken is een goede keuze. En zoals eerder beschreven is: Erg leuk op feestjes en het zal leiden naar leuke opmerkingen.

  • Budget:

Er is genoeg variatie betreft het budget van de verschillende soorten pizzasnijders. Professionele modellen kunnen duurder zijn, maar ze gaan vaak langer mee. Grappige pizzasnijders zijn over het algemeen budgetvriendelijker.

  • Perfectie:

Mocht je streng zijn in het krijgen van gelijke stukken pizza, dan ben je perfectionistisch. Een pizzasnijder met geleiders is dan een zeer goede keuze.

En natuurlijk geldt dat ongeacht welke pizzasnijder je kiest, het uiteindelijke doel blijft altijd hetzelfde. In stukken snijden en genieten van een heerlijke pizza.

info@hetpizzaparadijs.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Het Pizza Blog waar alles om pizza draait
Logo