De 3 beste gas pizza ovens

In dit blog laten we jou zien wat volgens ons de beste gas pizza ovens op dit moment zijn. Een pizzaoven op gas betekent niet dat er niet op hout gestookt kan worden. Voor de meeste modellen klopt dit wel maar er zijn ook ovens op gas die ook op hout gestookt kunnen worden. De ovens staan in willekeurige volgorde. Want de beste oven is voor iedere persoon weer anders.

Wij hebben de drie volgens ons beste pizzaovens die op gas werken op een rij gezet om de keus wat makkelijker te maken voor jou. De drie gas pizza ovens die we gekozen hebben elk zijn eigen voor- en nadelen. Zo is de één een lichtgewicht en is de andere oven bedoelt om een vaste plek in de tuin te krijgen. Ook kun je met sommige ovens op gas ook op hout stoken. Veel mensen vinden dit een groot voordeel omdat ze er van houden een keus te hebben. Wanneer je op gas stookt, heb je meer controle over de temperatuur en is de oven vaak sneller in gebruik te nemen. 

De gas pizza oven van gozney

De Dome oven is nog niet in Nederland te bestellen maar daar komt binnenkort verandering in. Je zult dus even moeten wachten maar het zal de moeite waard gaan zijn, het is dan ook wel een schoonheid. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we laten het je zo snel mogelijk weten wanneer de oven te bestellen is.

We laten het je zo snel mogelijk weten als jij de Gozney Dome kan bestellen. En een Gratis! pak bloem in de webshop van Italiëplein.nl. Vul je e-mailadres in en ontvang meteen de code.

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacybeleid

De dome is een gas pizza oven, alleen doen we deze oven daar mee tekort. De oven is zeer geschikt om meer dan alleen pizza’s in te bakken en er kan echt in gekookt worden. Bij het bestellen kun je kiezen voor de variant alleen op gas of een oven gas en hout gestookt. Hierdoor kun je altijd kiezen waar je mee wilt werken, alleen is de tweede optie wel een stuk duurder. Maar stoken op hout heeft voor de smaak en beleving een grote meerwaarde.

 • Goede kwaliteit
 • Hoge en lage temperaturen
 • Roken en stomen
 • Geschikt voor meer dan alleen pizza’s
 • 5 jaar garantie na geristratie

De Ideale camping pizzaoven op gas

Ben je gek op het bakken van pizza en ga je ook wel eens naar de camping? Dan is de Karu de perfecte camping gas pizza oven voor jou. Het is een oven op propaangas maar kan ook op hout en houtskool gestookt worden. Deze gas pizza oven is een oven van het bekende merk Ooni pizza ovens en bakt echt goede pizza’s door de hoge temperaturen die hij kan bereiken. Deze oven is ook geschikt voor meer dan alleen pizza. Zo kan er ook in gegrild worden met een gietijzeren grillplaat.

Doordat je met de Karu kunt kiezen tussen vier soorten brandstof maakt dit volgens ons de ideale camping pizza oven. De oven is redelijk compact, de poten kunnen ingeklapt worden en de schoorsteen kan gedemonteerd worden voor het vervoer.

 • Stijlvolle pizza oven
 • Goed klantenservice
 • Voor meerdere soorten brandstoffen geschikt
 • Hoge temperaturen
 • 3 jaar garantie na registratie

De pizzaoven op gas uit Italië

Fan van gas pizza ovens uit Italië? Dan raden we de Ardore oven op gas aan. Deze gas oven bereikt ook hoge temperaturen om de Napolitaanse pizza’s te kunnen bakken. De gasbranders aan de zijkant zorgen ervoor dat de warmte goed verdeeld wordt over de bodem. De ardore is een echte gas pizza oven en er kan dan ook niet gestookt worden op hout met deze pizzaoven. Dit is natuurlijk geen probleem wanneer je weet dat je toch niet op hout wil of kan gaan stoken.

Aangezien er regels gelden in gebouwen met appartementen kan het zijn dat dit bij jou niet toegestaan is. Dit maakt deze Italiaanse gas oven perfect om in de tuin of balkon te gebruiken. Hij is relatief licht in gewicht en compact van vorm.

 • Rechtstreeks van de fabrikant uit Italië!
 • Goede kwaliteit
 • Napolitaanse temperaturen
 • Direct te gebruiken zonder iets in elkaar te hoeven zetten
 • Uit te breiden met een biscotto pizzasteen

Kan je een pizzaoven gas ook binnen gebruiken?

Online komen we regelmatig mensen tegen die zich afvragen of een gasgestookte pizzaoven buiten en binnen kan en mag stoken. Het binnen stoken van een oven op gas of hout raden we ten zeerste af! Dit heeft te maken met de verbrandingsgassen die ontstaan bij het gebruiken ervan. De kans op Koolmonoxidevergiftiging is hierdoor zeer groot. Bij professionele bedrijven zoals restaurant zie je ze natuurlijk wel, gas oven pizzaoven en op hout.

Maar in dit zijn speciale ovens ontworpen voor dit gebruik en is er een goede afzuiginstallatie met ventilatie. Twijfel je of je de oven op de juiste manier gebruikt? Neem dan contact op met de leverancier, die weten goed wat er kan of mogelijk is.

Wilt je wel graag binnen pizza’s kunnen maken op het fornuis dan is de Fernus pizzaoven voor op het gasfornuis zeker iets voor jou.

Zoek je toch een ander soort oven waar je bijvoorbeeld met de hele familie tegelijk aan het pizza bakken kunt? Dan is een Pizzarette een goed idee!

info@hetpizzaparadijs.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Het Pizza Blog waar alles om pizza draait
Logo