Deegkratten voor Pizza: Een Onmisbaar Hulpmiddel voor elke Pizzabakker

Als gepassioneerde pizzabakker weet je dat de kwaliteit van het deeg een essentieel onderdeel is van een heerlijke pizza. Het juiste deeg moet goed gerezen zijn en de perfecte textuur hebben. Een van de geheimen achter het bereiken van dat perfecte deeg is het gebruik van deegkratten. In deze blogpost zullen we de voordelen en verschillende toepassingen van deegkratten voor pizza verkennen.

Waarom zou je een deegkrat gebruiken?

Een deegkrat maakt het pizzaleven gewoon een stuk makkelijker. Je kunt efficiënter werken en een deegkrat ook voor meerdere doeleinden gebruiken. Zo kun je de deegbakken ook gebruiken bij het maken van gewoon brood bijvoorbeeld. Professionele bedrijven kunnen niet zonder. Verder in dit blog lees je welke deegbakken er zijn en of het wel of niet iets voor jou is.

Welke deegkratten zijn er allemaal?

In de bakkerij wereld zijn er zeer veel soorten kratten om deeg in te laten rijzen. Wanneer je pizzadeeg wilt maken en/of bewaren is de keus gelukkig iets beperkter. Zo zijn er grote en kleine deegkratten, hoge of lagere kratten. Maar ook kun je kiezen voor een traditionelere deeg- of rijskrat of een deegkrat van kunststof.

Houten deegkratten

Een deegkrat of rijskrat van hout is een traditionele variant van de kunststof deegkrat die we nu ook kennen. Dat wil niet zeggen dat deze bakken niet meer gebruikt worden, er zijn nog genoeg pizzeria’s die de bakken gebruiken om hun deegbollen in te laten rusten. Het kneden en mengen van je deeg kan ook in deze kratten alleen is het gebruik van een kneedbak of kneedtrog toch prettiger. Tegenwoordig zul je dit toch steeds minder tegen komen en ook zijn deze bakken nauwelijks te bestellen voor particulieren. Een houten kneedbak is wel goed te verkrijgen.

Houten kneedbak

De houten kneedbak is geen krat waar je je deegbollen in laat rusten maar juist in kneed wanneer je dit graag met de hand doet. Door de hogere opstaande rand blijft de bloem beter in de bak tijdens het kneden.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Kunststof deegkrat

kunststof deegkratten zijn zeer handig wanneer je regelmatig meerdere deegbollen wilt laten rijzen. Door het ontwerp zijn ze stapelbaar en makkelijk af te sluiten door middel van een deksel. Het goed afsluiten van de bakken is nodig omdat het deeg kan uitdrogen en vooral wanneer dit in de koelkast gebeurd.

Past een deegkrat in mijn koeling?

De meeste mensen hebben thuis geen hele grote koelkast. Daarom zijn er deegkratten welke speciaal gemaakt zijn voor thuis gebruik zodat ze in de meeste koelkasten passen. Let zelf goed op en meet het even na of de kratten passen in jouw koelkast. Zo weet je het altijd zeker.

De deegkratten met de afmeting 30x40cm past in bijna elke koelkast. De deegkratten van 60x40cm zijn alweer een stuk groter en passen niet in elke koelkast en worden daarom meestal ook alleen gebruikt door horeca bedrijven.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Is een kunststof deegbak of deegkrat wel voedselveilig ?

De deegbakken zijn speciaal gemaakt om voedsel veilig in te bewaren. Er zullen geen schadelijke stoffen vrijkomen en in je voedsel terecht komen. Ook voor de horeca is dit zeer gewenst. Er zijn ook andere bakken die er lijken op de echte deegbakken maar die zijn niet altijd speciaal voor voedsel gemaakt. Deze bakken zijn hier dus ook niet op getest en dus ook niet geschikt voor jou.

De oplossing zijn deegkratten, prettig werken en nooit meer uitgedroogd deeg.

Vanaf nu zal het pizzadeeg of je brooddeeg nooit meer mislukken omdat het is uitgedroogd of wat dan ook. Door gebruik te maken van één of meerdere deegkratten werk je lekkerder, makkelijker en staat dit je niet meer in de weg!

info@hetpizzaparadijs.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Het Pizza Blog waar alles om pizza draait
Logo