Alles over de G3 Ferrari pizza oven

De G3 Ferrari pizza oven is zeer waarschijnlijk de best verkochte pizza oven voor binnen. Dit komt omdat deze elektrische oven ook echt goede pizza’s weet te bakken.

De Ferrari oven, ook wel de pizzapan Ferrari is dus een elektrische oven die goede pizza’s bakt en is speciaal gemaakt om binnen in huis ook pizza’s te kunnen bakken. Andere pizza ovens op hout of pizzaovens op gas zijn hier niet geschikt voor en is zelfs gevaarlijk. Nu heeft niet iedereen een grote tuin of balkon waar een oven kan staan om lekker in pizza’s te bakken. Maar met de Ferrari delizia pizza oven kan dit in elke keuken.

Hoe gebruik je de g3 Ferrari pizza oven

Allereerst! Een lekkere pizza begint met een goed pizzadeeg. Onze mening is dat een lekker en goed verteerbaar deeg minimaal 24 uur van tevoren gemaakt hoort te zijn. Dus plan je pizza avond dus van tevoren. Kun je mooi mijn YouTube video bekijken terwijl je wacht tot je Ferrari oven bezorgd is.

  1.  Zet de G3 Ferrari oven aan op stand 2 of 2,5 zodat de pizzasteen en de oven zelf op temperatuur kunnen komen.
  2. Vouw het pizzadeeg uit en leg deze dan op de meegeleverde spatels. Met deze spatels kun je gemakkelijk de pizza op de steen plaatsen.
  3. Beleg de pizza zoals jij graag wilt maar onthoud, “Less is More”.
  4. Til de pizza op met de twee spatels en leg het midden van de pizza op de steen en trek dan voorzichtig de spatels onder de pizza weg.
  5. Draai de knop op stand 3 zodat de temperatuur omhoog gaat.
  6. Kijk tussentijds even kort of de pizza gaar is en draai hem eventueel een kwartslag indien nodig zodat de rand overal egaal kleurt.

Na ongeveer 5 minuten is jouw pizza al klaar en kun je hem eruit halen met een pizzaschep. Zo simpel is het om een verse zelfgemaakt pizza te maken.

Waar kun je de ferrari pizza oven kopen voor de beste prijs?

G3 Ferrari Napoletana Snack

g3 Ferrari Napoletana

Uitpakken van de Ferrari pizza oven.

Wanneer je de Ferrari oven wil gaan uitpakken doe dit dan voorzichtig. Net als de meeste andere ovens voor pizza heeft de pizza oven Ferrari ook een vuur vaste steen. Deze stenen zijn gevoelig voor breuk omdat het poreuze stenen zijn. Zorg dat je al het verpakkingsmateriaal verwijderd zodat dit niet aan je oven smelt wanneer je deze gaat gebruiken.

Het schoonmaken van de Ferrari pizzasteen

Wanneer je je eerste pizza gebakken hebt in de oven zal de pizzasteen er nooit meer zo mooi en schoon uit komen te zien. Mocht er toch kaas of saus op de steen terecht gekomen zijn dan kan dit er voorzichtig afgekrabd worden met een spatel. Na het bakken kan de steen ook schoongeveegd worden met een droge doek en doe dit pas als de steen goed is afgekoeld. Zo nu en dan kun je de steen ook omdraaien zodat de verwarmingselementen de onderkant schoon branden.

Maak nooit je steen schoon met water of met een reinigingsmiddel. De Stenen zijn poreus en water gaat hierin zitten. Wanneer je de pizza oven Ferrari dan weer gaat gebruiken kan de steen barsten doordat het water gaat verdampen en uitzetten in de steen.

Wat is het verschil tussen de Ferrari Delizia en Napoletana snack?

Het verschil tussen de Delizia en de Napoletana is dat de Napoletana twee stenen heeft.
Namelijk onder en boven. Hierdoor kun je meerdere soorten gerechten koken en hem gebruiken als tosti ijzer.
De Ferrari pizza ovens zijn er ook in twee kleuren te vinden. In het Ferrari rood, Rosso en in het zwart, Nero.

De g3 Ferrari pizza oven is een pizzaoven speciaal voor binnen. Zoek je er één voor buiten dan lees je dat in mijn blog Beste pizza oven voor buiten.

info@hetpizzaparadijs.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Het Pizza Blog waar alles om pizza draait
Logo