Ooni 3 review

Ooni 3 pizzaoven review

Een super leuke ding om te zien. Mijn Ooni 3 review komt misschien aan de late kant. De oven wordt namelijk niet meer nieuw geproduceerd. Dus een nieuwe glimmende Uuni 3 vinden is heel knap. Nu noem ik Ooni en Uuni, dit komt omdat Ooni zoals ze nu heten de naam heeft veranderd. Vanaf nu heten ze dus Ooni. In dit stuk noem ik ze dan ook Ooni, maar het gaat om de Uuni 3.

Lees hier mijn Koda 16 review.

Eerste indruk Ooni 3

Ik heb de Ooni 3 zelf tweedehands gekocht in het begin van de zomer van 2020. Het was nog niet gemakkelijk om een deal op Marktplaats te sluiten aangezien de ovens tweedehands zeer beperkt aangeboden worden en zeer gewild zijn. Toen ik bij deze mensen thuis kwam om de oven op te halen stond hij buiten al opgebouwd klaar. Mijn eerste indruk was eerlijk gezegd verbaasd dat deze “oventjes” nu zo gewild zijn.

De grote van deze oven had ik me iets anders voorgesteld en ook leek het mij een gammele doos van rvs met een pizzasteen erin. Nu was ik natuurlijk enthousiast en ging de oven gewoon mee naar huis. Wat mij hierbij meteen opviel was het gemak waarmee je de drie poten inklapte, de schoorsteen er af haalde en hem onder de arm mee kon nemen. In een tas is natuurlijk handiger en die zijn dan ook te koop voor dit model.

Eerste gebruik van de Ooni 3

Aangezien ik mezelf een beetje ken en wist dat er al pellet korrels bij zaten, had ik de dag ervoor al pizza deeg gemaakt en uitgelegd. Ook zat de standaard Ooni pizzaschep er bij.

Thuis gekomen meteen de pizza oven op een verhoging gezet en aangestoken. Dit aansteken doe je door wat pellet korrels in de achterste lade te doen en via een gaatje aan de zijkant 1 minuut met een klein gasbrandertje aan te steken. Het voordeurtje moet goed gesloten zijn en vergeet dan niet de dop van de schoorsteen eraf te halen want dan ontstaat er geen trek en zal je vuur doven. Deze dop is meteen een handige schep voor de pellet korrels die je met enige regelmaat toch moet blijven bijvullen. Dit is dan ook meteen een nadeel voor mij. Hier ben je voor mijn mening toch te druk mee tussen het maken van je pizza door.

Helaas had ik toen nog geen infrarood thermometer en kon ik de temperatuur niet meten maar na een 20 minuten kon ik toch voelen dat de oven flink heet was en heb ik mijn eerste test pizza erin gedaan. Dit ging verrassend goed voor een eerste keer en ik was helemaal verkocht. Hierna gingen we steeds vaker pizza’s bakken en de 1 kwam er beter uit als de ander.

Eerste obstakels van de Ooni 3

Wat ik moeilijk vond was om de temperatuur te regelen van de oven. Ik had ondertussen een infrarood thermometer en kon de pizza steen rond de 500 graden krijgen, wat natuurlijk geweldig is voor zo’n klein oventje. Maar wanneer je een pizza bak wil je de steen niet te heet hebben en moet je een vlam hebben die over de pizza heen rolt zodat hij ook aan de bovenkant gebakken word. Dit vond ik lastig.

Wanneer je een pizza in de oven wilt doen moet je de deur er even af halen en op dit moment is de trek weg in de oven en ging hij vaak flink roken bij mij en soms sloegen de vlammen eruit waar je de pellets bijvult. Dit stopt wel zodra de deur er weer opzit hoor maar kan de eerste keer even schrikken zijn.

Verliefd op het pizza bakken

Ondanks dat ik ondertussen verkocht was aan het bakken van pizza’s waren er toch wat dingen. Nu ik al een tijdje aan het bakken was begon ik me toch te irriteren aan bepaalde dingen en hebben we een andere nieuwe oven besteld bij Stovrr, namelijk de Ooni koda 16. (Hier verschijnt binnenkort ook een review van). Wat de redenen waren waarom we een andere pizza oven wilden staat iets lager beschreven. Zoals ook de plus punten, want die zijn er zeker!

Voor en nadelen Ooni 3

Voordelen

 • Licht gewicht, dus overal makkelijk mee naar toe te nemen.
 • Goede kwaliteit
 • Snel op temperatuur
 • Neemt weinig ruimte in
 • Simpel in gebruik, maar toch moeilijk te regelen
 • Gas adapter bij te bestellen

Nadelen

 • Temperatuur lastig te regelen
 • Relatief veel roet door de pellet korrels (ondanks “food grade”)
 • Druk met aanhouden vuur tussen het eten van de pizza’s door
 • De oven is dicht tijdens het bakken, dus geen zicht op je pizza. (geen deur bij gebruik van gas adapter)

Waar te koop

De Ooni 3 is dus niet nieuw meer de krijgen bij Ooni zelf, misschien nog ergens anders via een wederverkoper en heel soms wordt er een op marktplaats aangeboden.

Conclusie

De ooni 3 is een hele leuke pizza oven waar je veel plezier aan kunt beleven. De oven valt in de categorie mobiele pizzaovens en dus makkelijk mee te nemen naar vrienden of bijvoorbeeld op de camping in de Ardennen zoals ik heb gedaan. De oven is in principe makkelijk in gebruik alleen ik zelf had moeite met het regelen van de temperatuur en de vlammen. Dit is makkelijk te verhelpen door er een gas adapter op de zetten. Al met al een leuke pizza oven om mee te beginnen.

Voordelen bestellen bij Ooni.com

 1. Gratis levering bij bestellingen boven de € 99.
 2. Achteraf betalen met Klarna.
 3. 3 jaar garantie.
 4. Uitstekende klantenservice.
 5. Gratis retour binnen 60 dagen voor ongeopende bestellingen mocht je je bedenken.
 6. Terugkoop service wanneer het je niet lukt goede pizza’s te bakken, kijk hier voor meer informatie.
 7. Ooni is Duurzaam.

“1% van onze jaaromzet wordt actief beheerd voor sociale en ecologische doelen.
We werken er ook hard aan om onszelf verantwoordelijk te houden en onze eigen impact te verminderen.”
Voor een uitgebreide uitleg wat ze precies doen zie deze pagina.

Reviews:

Lees hier de reviews van de vele gebruikers die jou al zijn voor gegaan.

 

BREAKING!! Ooni’s eerste elektrische oven de Ooni volt

pizza bloem

Gratis! pak bloem in de webshop van Italiëplein.nl.Vul je e-mailadres in en ontvang meteen de code.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

info@hetpizzaparadijs.nl
   Pizzaovens - pizzastenen - pizzaschep - deegkratten
   Logo