Ooni Volt 12 electrische pizzaoven

Jaa! Hier is hij dan. Waar de echte Ooni fan van al een tijdje op hoopte dat hij zou komen is nu te koop. Ze hebben al een aantal geweldig goede ovens gemaakt waar goede Napolitaanse pizza’s in gebakken kunnen worden.  De Ooni Volt 12 is dus de eerste elektrische oven van ze en hij heeft qua design wel wat weg van zijn voorgangers zoals de Koda 12 en de Karu 16 is mijn mening.

De Volt 12 oven is een volledig elektrische oven speciaal voor pizza’s ontworpen. Wat hem zo speciaal maakt, is dat de oven extreem hoge temperaturen kan bereiken. Temperaturen die normaal niet thuis in een oven voor particulieren bereikt kunnen worden. De oven is ontworpen om binnen en buiten te kunnen gebruiken, is makkelijk te dragen door zijn lichte gewicht en ingebouwde handgrepen.

Is het moeilijk om de temperatuur van de Ooni Volt 12 te beheersen?

Veel ovens voor pizza kunnen lastig te beheersen zijn als het gaat om de temperatuur. De Volt maakt dit een heel stuk makkelijker zodat jij je kunt bezig houden met je gasten en het pizza maken zelf. De oven heeft een ingebouwde timer en een temperatuurregeling. Tussen het bakken door kan de pizzasteen afkoelen, hierom is de BOOST-funtie in het leven geroepen. Deze functie zorgt ervoor dat de steen snel weer op temperatuur komt nadat je de pizza eruit hebt gehaald. Klaar voor de volgende!

Hoeveel stroom gebruikt de Volt 12?

Het is een 1600 Watt en 220-240 Volts oven. Maar wat zegt dat over het verbruik per uur en wat kost dit nu? Niet iedereen weet hoe je dit uitrekent, zo ook ik niet. Maar gelukkig hebben we hier ChatGpt voor als hulplijn en die vertelde mij het volgende. Ooni Volt 12 Kostenberekening

“Voor de Ooni Volt 12, met een vermogen van 1600 watt en een gemiddeld voltage van 230 volt, bedraagt het energieverbruik 1,6 kilowattuur per uur. Bij een energieprijs van € 0,38 per kilowattuur zouden de operationele kosten per uur ongeveer € 0,608 bedragen, exclusief leveringskosten.”

Productomschrijving Volt 12

Een alles-in-één oven die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden en volledig elektrisch is. De oven heeft een hittebestendige drielaagse deur van borosilicaatglas. De boven- en onder verwarmingselementen kunnen worden aangepast met verstelbare knoppen. De oven heeft een ingebouwde timer, temperatuurregeling en Boost-modus. De oven past gemakkelijk op een standaard keukenwerkblad en heeft een royale kookruimte van 13 inch/33 centimeter. De oven is gebruiksklaar en bereikt een temperatuur van 450°C (850°F) in slechts 20 minuten, wat zorgt voor verse steenoven pizza in slechts 90 seconden. De oven heeft ingebouwde handgrepen en is licht van gewicht voor gemakkelijk transport.

 • Elektrische oven voor binnen- en buitengebruik.
 • Hittebestendige drielaagse deur van borosilicaatglas.
 • Verstelbare knoppen voor boven- en onder verwarmingselementen.
 • Ingebouwde timer, temperatuurregeling en Boost-modus.
 • Past op een standaard keukenwerkblad.
 • Royale kookruimte van 13 inch/33 centimeter.
 • Gebruiksklaar.
 • Ooni Volt bereikt een temperatuur van 450°C (850°F) in slechts 20 minuten.
 • Verse steenoven pizza in slechts 90 seconden.
 • Ingebouwde handgrepen en licht van gewicht voor gemakkelijk transport.

Welke ovens voor pizza werken ook op stroom?

De Volt 12 is niet de eerste pizzaoven die elektrisch is. Een veelgebruikte is de G3Ferrari en ook de EffeUno is een bekende. De G3Ferrari is een kleine oven die qua ontwerp lijkt op een groot tosti apparaat. De EffeUno is meer te vergelijken met de Volt maar kan nog heter worden en heeft een heel ander ontwerp. Nog een andere oven welke iedereen wel kent is de pizzarette. deze ovens zijn alleen geschikt om met meerdere personen tegelijk te bakken en dit geeft toch een heel ander bakresultaat dan de Volt 12.

Welke verschillende bakstijlen zijn mogelijk met de Volt.

Door de mogelijkheid om met de temperatuur te spelen kun je er ook voor kiezen om op lagere temperaturen te bakken. Dit is gewenst als je andere soorten pizzastijlen wilt bakken zoals Romeinse, Napolitaanse, New York style of juist een ander soort gerecht wilt maken.

Napolitaanse pizza

Napolitaanse pizza is niet met veel ovens op elektra te behalen voor thuisgebruik maar met de Volt gaat je dit zeker wel lukken. En Napolitaanse stijl pizza is een pizza gebakken op een temperatuur rond de 450 graden. Hierdoor is je pizza in 90 seconden klaar!

Romeinse pizza

Romeinse pizza gaat iets rustiger en bakt op een temperatuur tussen de 300 en 340 graden. Hierdoor bakt je pizza natuurlijk een stuk langer eb verdampt het water in je deeg veel meer en zo krijg je die krokante korst.

Ooni Volt 12 voor professionele pizza’s door amateur Pizzaioli!

Je hebt nu gelezen waar de Ooni Volt 12 allemaal tot toe in staat is en wat je in de basis allemaal kan met de oven. Uiteraard kan jij je fantasie en creatieve ideeën helemaal laten gaan en nog veel meer uit de oven toveren! Zoek je een Oven op electra die de lekkerste pizza’s kan bakken en makkelijk in gebruik is en ook nog eens buiten gebruikt kan worden op een mooie dag? Dan is dit de oven voor jou!

Technische Specificaties Volt 12

 • Ongeopende afmetingen: 61,7 cm x 52,9 cm x 27,9 cm
 • Ongeopend gewicht: 17,8 kg
 • Verpakte afmetingen: 69,7 cm x 63,5 cm x 36,4 cm
 • Verpakt gewicht: 23,5 kg
 • Kookoppervlak: 33,7 cm x 33,7 cm
 • 10 mm (0,4 “) cordieriet pizzasteen
 • Poedercoat koolstofstaal en roestvrij staal

Voordelen bestellen bij Ooni.com

 1. Gratis levering bij bestellingen boven de € 99.
 2. Achteraf betalen met Klarna.
 3. 3 jaar garantie.
 4. Uitstekende klantenservice.
 5. Gratis retour binnen 60 dagen voor ongeopende bestellingen mocht je je bedenken.
 6. Terugkoop service wanneer het je niet lukt goede pizza’s te bakken, kijk hier voor meer informatie.
 7. Ooni is Duurzaam.

“1% van onze jaaromzet wordt actief beheerd voor sociale en ecologische doelen.
We werken er ook hard aan om onszelf verantwoordelijk te houden en onze eigen impact te verminderen.”
Voor een uitgebreide uitleg wat ze precies doen zie deze pagina.

Reviews:

Lees hier de reviews van de vele gebruikers die jou al zijn voor gegaan.

info@hetpizzaparadijs.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Het Pizza Blog waar alles om pizza draait
Logo