Ooni Pizza Ovens

Wie is Ooni?

Sinds de dag dat de eerste Ooni is gelanceerd is het bedrijf al meerdere keren bekroond met verschillende prijzen.
Het team is flink uitgebreid en hebben ze een hoofdkantoor in schotland.
Ook hebben ze teamleden in de VS en in delen van Europa. Zoals eerder geschreven is het niet bij één oven gebleven maar hebben ze ondertussen al meerdere succes volle
pizzaovens op de markt gebracht. Misschien heb je al wel eens gehoord van de Ooni Fyra 12, Ooni Pro 16, Ooni Koda 12, Ooni Karu 12, Koda 16 en onlangs is de Ooni Karu 16 uitgekomen. Er zitten ovens bij die op gas, hout, houtskool en op pellet-korrels gestookt kunnen worden en sommige kunnen zelfs op meerdere brandstoffen.

Ze ontwerpen niet alleen de pizza ovens maar denken ook aan de accessoires zoals pizzascheppen, pizzasnijders, gasadapters, het gave toppingstation en een
pizzatafel.

Ooni pizzaovens

Hoe is Ooni als merk ontstaan?

Ooni pizza ovens is opgericht door het koppel Kristian Tapaninaho en Darina Garland.
Voordat ze hiermee begonnen hadden zij een bedrijf dat probleem oplossingen bedacht binnen onderwijs instellingen. Maar zelf hadden ze ook een probleem bij het maken van pizza. Ze wilden graag de ervaring van het maken en eten van restaurantwaardige pizza’s, maar dan thuis in een echte pizzaoven.

Zo ging Kristian op zoek naar houtgestookte pizzaovens maar vond ze te duur of te lomp en zwaar. Zo is Kristian begonnen met het ontwerpen en schetsen van een pizzaoven die draagbaar was en geweldige pizza’s kon bakken. Daar was dus de eerste mobiele pizzaoven die ook nog eens betaalbaar was.

Ooni's nieuwste pizzaoven de 'Karu 16'

De ovens van Ooni

Er zijn meerdere soorten pizza ovens van Ooni. Zo is de ene oven veelzijdiger qua brandstof als de ander. De ovens van Ooni zijn op dit moment super gewild! Maar het zijn dan ook mooie pizza ovens voor een redelijk betaalbare prijs. De ovens van Ooni zijn wel echt ontwikkeld om pizza’s mee te maken. Andere gerechten zoals pitabrood, het grillen van vlees of groenten kunnen ook maar je bent toch wel beperkt i.v.m. de hoogte van de ovens. 
Zo kun je er geen heel hoog brood in bakken. Vlees of groenten grillen kan wel heel gemakkelijk met de grillpan die ze ook verkopen. Maar voor pizza’s en andere producten zijn deze ovens echt perfect. Ze zijn snel warm en kunnen tot wel 500 graden worden.

Op dit moment zijn 6 pizza ovens te koop. De Koda 12 en de koda 16, de Fyra, Pro en de Karu 16 en 12. Elk van deze ovens heeft zo zijn eigen voor en nadelen en de één is veelzijdiger als de ander. Zo zijn de koda 12 en 16 alleen met propaan- en butaangas te gebruiken. Aardgas is mogelijk maar dan zult u een ombouwset moeten aanschaffen. Hierdoor wordt de oven een stuk minder “draagbaar”.  De Ooni Pro en de karu 16 zijn op dit moment de duurste pizzaovens die ze aanbieden maar ook meteen de meest veelzijdige ovens net als de Fyra. Alleen is de Karu een stuk groter, maar ook meteen de zwaarste van de vijf. Namelijk 28.4 kg. Allemaal zijn het pizza ovens voor buiten.

Het merk Ooni

Het merk heeft in korte tijd veel respect maar ook samenwerkingen opgebouwd. Steeds meer retailers willen de producten verkopen en dat willen ze niet zomaar. De producten hebben zich goed bewezen en de kwaliteit is erg goed. Ooni pizzaovens maakt echt goede pizza ovens voor buiten. Dit is onderbouwd door de vele goede recensies die op het internet te vinden zijn over dit bedrijf.
Ooni is een modern bedrijf dat zich dus ook zo duurzaam mogelijk wil profileren.
Dit doen ze bijvoorbeeld door 1% van hun jaaromzet te investeren in sociale en ecologische doelen.
Dit omdat er zoals zij zelf zeggen “Er is maar één wereld om pizza op te maken”!

De uitstekende klantenservice

De klantenservice staat erom bekend uitstekend te zijn en zo ken ik verhalen van mensen waar de pizzasteen van gebroken was tijdens het bakken. Hier word uiterst goed mee omgegaan en de stenen worden dan vaak gewoon kosteloos vervangen.
Heb je problemen laat het ze dan weten want ze zullen jou goed behandelen en helpen.
Ook zijn er online en op Facebook genoeg community ‘s te vinden waar mensen jou bij problemen kunnen helpen.

Terugkoop garantie bij Ooni

Ooni geloofd zo erg in hun product dat ze zelfs een terugkoop garantie beloven. Ze weten zeker dat iedereen geweldige pizza’s zal kunnen bakken en een pizzaoven kopen altijd een goed idee is!
Zo beloven ze dat als het jou niet lukt om goede pizza’s te bakken ze de oven terugkopen binnen 60 dagen.
Uiteraard zijn er een aantal voorwaarden van toepassing en vragen ze om jouw eerlijkheid.
Om je te helpen bij het maken van geweldige pizza’s hebben ze de Ooni-app, en vele tips en een stappenplan zodat het jou vast en zeker zal moeten lukken. Zo moeilijk is het namelijk echt niet en met een beetje oefenen kan iedereen goede pizza’s maken.

Handige weetjes

 • De gasslangen bij de Koda ovens worden in Nederland niet standaard mee geleverd, dit omdat we in Nederland een 30mbar regelaar gebruiken.
 • Registreer je nieuwe Pizza oven zodat je een extra lange garantie krijgt.
 • Een pizzaschep kopen moet je nog wel doen, deze is niet standaard meegeleverd.

Voordelen bestellen bij Ooni.com

 1. Gratis levering bij bestellingen boven de € 99.
 2. Achteraf betalen met Klarna.
 3. 3 jaar garantie.
 4. Uitstekende klantenservice.
 5. Gratis retour binnen 60 dagen voor ongeopende bestellingen mocht je je bedenken.
 6. Terugkoop service wanneer het je niet lukt goede pizza’s te bakken, kijk hier voor meer informatie.
 7. Ooni is Duurzaam.

“1% van onze jaaromzet wordt actief beheerd voor sociale en ecologische doelen.
We werken er ook hard aan om onszelf verantwoordelijk te houden en onze eigen impact te verminderen.”
Voor een uitgebreide uitleg wat ze precies doen zie deze pagina.

Reviews:

Lees hier de reviews van de vele gebruikers die jou al zijn voor gegaan.

 

BREAKING!! Ooni’s eerste elektrische oven de Ooni volt

pizza bloem

Gratis! pak bloem in de webshop van Italiëplein.nl.Vul je e-mailadres in en ontvang meteen de code.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

info@hetpizzaparadijs.nl
We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Pizzaovens - pizzastenen - pizzaschep - deegkratten
   Logo