Ooni Pizza Ovens

Sinds de dag dat de eerste Ooni is gelanceerd is het bedrijf al meerdere keren bekroond met verschillende prijzen.
Het team is flink uitgebreid en hebben ze een hoofdkantoor in Schotland.
Ook hebben ze teamleden in de VS en in delen van Europa. Zoals eerder geschreven is het niet bij één oven gebleven maar hebben ze ondertussen al meerdere succes volle ovens op de markt gebracht. Misschien heb je al wel eens gehoord van de Ooni Fyra 12, Ooni Pro 16, Ooni Koda 12, Ooni Karu 12, Koda 16, de Ooni Karu 16 en onlangs is de Volt 12 uitgekomen. Er zitten ovens bij die op gas, hout, houtskool en op pellet-korrels gestookt kunnen worden en sommige kunnen zelfs op meerdere brandstoffen de multifuel ovens zijn dit.

Ze ontwerpen niet alleen de pizza ovens maar ook accessoires zoals pizzascheppen, pizzasnijders, het gave toppingstation een pizzatafel en nog veel meer.

Hoe is het merk ontstaan?

Ooni pizza ovens is opgericht door het koppel Kristian Tapaninaho en Darina Garland.
Voordat ze hiermee begonnen hadden zij een bedrijf dat probleem oplossingen bedacht binnen onderwijs instellingen. Maar zelf hadden ze ook een probleem bij het maken van pizza. Ze wilden graag de ervaring van het maken en eten van restaurantwaardige pizza’s, maar dan voor thuisgebruik. Zo ging Kristian op zoek naar houtgestookte ovens maar vond ze te duur of te lomp en zwaar. Zo is Kristian begonnen met het ontwerpen en schetsen van een oven die draagbaar was en geweldige pizza’s kon bakken. Daar was dus de eerste mobiele oven speciaal voor pizza die ook nog eens betaalbaar was.

De ovens van Ooni

Ooni heeft dus meerdere soorten ovens welke speciaal voor pizza zijn ontworpen. Zo is de ene oven veelzijdiger qua brandstof als de ander. Maar dat de ovens gemaakt zijn om pizza in te bakken betekend dit niet dat er niks anders in gebakken kan worden. In de ovens kun je groenten en vlees grillen maar ook zoete broodjes en ander gerechten kunnen uit deze oven komen.

De ovens van Ooni zijn super gewild! Maar het zijn dan ook mooie kwaliteit ovens waar toch echt net zulke pizza’s uit kunnen komen als in menig pizzeria, maar vaak zelfs nog veel beter. Veel mensen, waaronder ik, vinden de eigen pizza’s zelfs stukken beter dan bij de lokale pizzeria.
Ze zijn snel warm en kunnen tot wel 500 graden worden.

“Veel mensen, waaronder ik, vinden de eigen pizza’s zelfs stukken beter dan bij de lokale pizzeria.”

Op dit moment zijn er 7 Ooni ovens te koop. De Koda 12 en de koda 16, de Fyra 12 en 12G, de Karu 16 en 12 en het nieuwste model is de Volt 12 welke speciaal voor binnen is ontwikkeld.

Elk van deze ovens heeft zo zijn eigen voor en nadelen en de één is veelzijdiger als de ander. Allemaal zijn het pizza ovens voor buiten behalve de Ooni Volt 12.

Het merk Ooni pizza ovens

Het merk heeft in korte tijd veel respect maar ook samenwerkingen opgebouwd. Steeds meer retailers willen de producten verkopen en dat willen ze niet zomaar. De producten hebben zich goed bewezen en de kwaliteit is erg goed. Ooni  maakt echt goede pizza ovens voor buiten. Dit is onderbouwd door de vele goede recensies die op het internet te vinden zijn over dit bedrijf.
Ooni is een modern bedrijf dat zich dus ook zo duurzaam mogelijk wil profileren.
Dit doen ze bijvoorbeeld door 1% van hun jaaromzet te investeren in sociale en ecologische doelen.
Dit omdat er zoals zij zelf zeggen “Er is maar één wereld om pizza op te maken”!

De uitstekende klantenservice van Ooni

De klantenservice staat erom bekend uitstekend te zijn en zo ken ik verhalen van mensen waar de pizzasteen van gebroken was tijdens het bakken. Hier word uiterst goed mee omgegaan en de stenen worden dan vaak gewoon kosteloos vervangen.
Heb je problemen laat het ze dan weten want ze zullen jou goed behandelen en helpen.
Ook zijn er online en op Facebook genoeg community ‘s te vinden waar mensen jou bij problemen kunnen helpen.

Terugkoop garantie bij Ooni

Ooni geloofd zo erg in hun product dat ze zelfs een terugkoop garantie beloven. Ze weten zeker dat iedereen geweldige pizza’s zal kunnen bakken en een oven van Ooni kopen altijd een goed idee is!
Zo beloven ze dat als het jou niet lukt om goede pizza’s te bakken ze de oven terugkopen binnen 60 dagen.
Uiteraard zijn er een aantal voorwaarden van toepassing en vragen ze om jouw eerlijkheid.
Om je te helpen bij het maken van geweldige pizza’s hebben ze de Ooni-app, en vele tips en een stappenplan zodat het jou vast en zeker zal moeten lukken. Zo moeilijk is het namelijk echt niet en met een beetje oefenen kan iedereen goede pizza’s maken.

Handige weetjes

  • De gasslangen bij de Koda ovens worden in Nederland niet standaard mee geleverd, dit omdat we in Nederland een 30mbar regelaar gebruiken.
  • Registreer je nieuwe Pizza oven zodat je een extra lange garantie krijgt.
  • Een pizzaschep kopen moet je nog wel doen, deze is niet standaard meegeleverd.

Voordelen bestellen bij Ooni.com

  1. Gratis levering bij bestellingen boven de € 99.
  2. Achteraf betalen met Klarna.
  3. 3 jaar garantie.
  4. Uitstekende klantenservice.
  5. Gratis retour binnen 60 dagen voor ongeopende bestellingen mocht je je bedenken.
  6. Terugkoop service wanneer het je niet lukt goede pizza’s te bakken, kijk hier voor meer informatie.
  7. Ooni is Duurzaam.

“1% van onze jaaromzet wordt actief beheerd voor sociale en ecologische doelen.
We werken er ook hard aan om onszelf verantwoordelijk te houden en onze eigen impact te verminderen.”
Voor een uitgebreide uitleg wat ze precies doen zie deze pagina.

Reviews:

Lees hier de reviews van de vele gebruikers die jou al zijn voor gegaan.

info@hetpizzaparadijs.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Het Pizza Blog waar alles om pizza draait
Logo