Panettone, ontdek de Italiaanse Smaak van de Feestdagen

Wat is Panettone?

Panettone is een heerlijk Italiaans kerstbrood dat bekend staat om zijn luchtige textuur en rijke smaak. Het bevat gedroogd fruit en noten, en wordt vaak genoten tijdens de feestdagen. Het wordt vaak gegeten bij de koffie maar ook met een lekker glas zoete wijn. Goed excuus dus om een lekker glas te drinken met de kerst.

Waar komt Panettone vandaan?

Panettone vindt zijn oorsprong in Milaan, Italië, waar het een geliefde lekkernij is tijdens kerst. Het heeft een interessante geschiedenis en is uitgegroeid tot een internationaal symbool van feestelijke lekkernijen. Het is traditie onder de Milanese bakkers om deze broden te bakken speciaal voor de feestdagen

Panettone Kopen of Bestellen

Wil je de traditionele smaak van panettone ervaren? Ontdek waar je dit heerlijke Italiaanse brood kunt kopen of bestellen. Verras jezelf of je dierbaren met een authentieke panettone voor de feestdagen. Het zelf maken van een panettone is veel werk en daarom besteden veel Italianen dit werk uit en kopen of bestellen ze dit feestelijke brood ook.

Panettone is te koop op de site van Italiëplein. De webshop voor pizza en nu dus ook Panettone!

Panettone Bakvormen voor Zelfgemaakte Lekkernij

Wil je de uitdaging aangaan en je eigen panettone maken? Maak je feestdagen extra speciaal met een zelfgemaakte panettone! Er zijn meerdere soorten bakvormen die je kunt gebruiken. bakvormen die je eenmalig gebruikt en van papier zijn maar ook die vaker gebruikt kunnen worden met een handige springvorm. Voor de presentatie vind ik een papieren rand of vorm mooier aangezien deze het brood mooi presenteerd maar voor thuis zou ik toch kiezen voor een springvorm die toch wat duurzamer is.

Wil je toch graag een Panettone brood zelf gaan maken dan zijn deze speciale bakvormen ideaal!

info@hetpizzaparadijs.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Het Pizza Blog waar alles om pizza draait
Logo