Pizza blijft plakken aan schep

Blijft je pizza plakken aan de schep? Ben je een beginnende pizzabakker en merk je dat de pizza’s lastig op de schep te krijgen zijn en er nog moeilijker vanaf komen?
Waarschijnlijk heb je  net als ik al een keer de pizza de oven in willen schieten en dat daarbij de toppings de oven in vlogen maar de pizza zat nog mooi op je schep?
Met het resultaat dat alle toppings in de brand vliegen op je pizzasteen, deze daarna pikzwart is geworden en jouw humeur een deuk heeft opgelopen.

Heb je alle ingrediënten in huis gehaald zoals een goede bloem voor pizza, een schep en zelfs een pizzaoven, blijft je pizza plakken aan je schep #@%!! Vaak word gedacht ik moet een andere pizzaschep kopen maar het kan ook door andere redenen komen.

Je laat je pizzadeeg te lang op je werkblad liggen.

Als je jouw deeg te lang op de werkbank laat liggen nadat je het belegd hebt omdat je graag meerdere pizza’s maakt en tegelijk af wilt bakken. Dan wordt het deeg steeds natter door bijvoorbeeld de tomatensaus. Deze trekt door je pizzadeeg heen tot aan het werkblad en ook word je deeg er minder sterk van. Hierdoor zal het snel kapot kunnen gaan bij het op de schep krijgen of juist eraf krijgen van jou pizzadeeg. Dit is net iets wat je niet wilt.

Dus laat je deeg niet te lang liggen nadat je het belegd hebt en het beste is zelfs helemaal niet.

Je plaatst de ongebakken pizza op een hete pizzaschep.

Ben je lekker aan het bakken en ga je lekker snel door omdat je iedereen een vers gebakken pizza belooft hebt en tegelijkertijd wilt eten? Blijft de tweede pizza plakken aan de schep terwijl er met de eerste niks aan de hand was? Waarschijnlijk gebruik je voor het lanceren, draaien en uit de oven halen dezelfde pizzaschep. Hierdoor wordt jouw pizzaschep warm en pizzadeeg dat warm word gaat heel snel heel erg plakken. Dit komt omdat het vocht direct begint te verdampen. 

De oplossing is simpel. Wanneer je meerdere pizza’s in een korte tijd wilt bakken is een tweede pizzaschep erg prettig om te hebben. Hiervoor kun je een draaischep of turning peel gebruiken. Hiermee kun je je pizza draaien en uit de oven halen. Deze zijn wat kleiner zodat er meer ruimte om te bewegen is in de pizzaoven. Voordeel is dat je pizzaschep om te lanceren koud blijft en jouw deeg er niet aan blijf vast zitten.

Je gebruikt geen of het verkeerde product bij het uitvouwen (stretchen) van jouw pizzadeeg.

Een andere reden van plakkend pizzadeeg is wanneer er geen of het verkeerde product gebruikt wordt. Wanneer je een pizza gaat maken en hem wilt uitvouwen dan is het handig om op je werkblad gebruik te maken van bloem, semolina of maismeel. Gebruik je dit niet dan is het maken van een mooie pizza eigenlijk onmogelijk. Deze drie zijn allemaal te gebruiken al is bloem het minst geschikt.

Waarom dit is, lees je hieronder.

Producten die helpen dat je pizzadeeg niet blijft plakken aan je schep

Bloem

Bloem voor pizza is minder geschikt om ook te gebruiken bij het uitvouwen van je pizzadeeg. Pizzabloem is namelijk fijn van structuur en zal hierom door het deeg opgenomen gaan worden waardoor er veel bloem blijft plakken aan je deeg. Ook zal de bloem snel verbranden wanneer je op een hogere temperatuur gaat bakken. Bak je in een standaard keukenoven dan kun je bloem prima gebruiken.

Maismeel

Maismeel vind ik super om te gebruiken. Maismeel is grover van structuur, gemaakt van mais en blijft een stuk minder plakken aan je deeg. Je hebt het immers alleen nodig bij het stretchen van jouw deeg. Wil je echt minimaal maismeel dat blijft plakken aan jou deeg dan is het het overwegen waard om bijvoorbeeld deze geperforeerde pizzaschep van GiMetal te gebruiken.

Semolina

Semolina is net als maismeel grof van structuur en erg goed te gebruiken onder je pizzadeeg tegen het plakken. Bij semolina meel heb je de keuze tussen fijne en grovere korrels. Ook hierbij is het beter om te kiezen voor de grovere zoals semolina.

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Verkrijgbaar in 1 kg en 5 kg verpakking. Caputo manitoba oro is perfect voor het maken van Ciabatta, stokbrood croissants en New York style Amerikaanse pizza met een dikke en luchtige bodem.Caputo manitoba oro Caputo manitoba oro is een robuuste bloem die zijn oorsprong vindt in Canada en...
19.75
Koop Nu
Beste deal op: bol.com
close
mij in actie

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSTE PRODUCTEN, LEUKE TIPS & TRUCS, EN VOOR TIJDELIJKE ACTIES!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

info@hetpizzaparadijs.nl
We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Pizzaovens - pizzastenen - pizzaschep - deegkratten
   Logo
   Enable registration in settings - general