De beste Pizza Oven Buiten in Jouw Tuin

Steeds meer mensen dromen van een pizza oven buiten in hun tuin, maar blijven hiervan dromen omdat ze alleen kunnen denken aan een grote zware stenen pizzaovens. Als dit ook jouw reden is, blijf dan niet langer dromen en lees hier welke soorten pizzaovens voor buiten er allemaal zijn, en dat dit lang niet alleen maar zware lompe ovens zijn.

Hoe gaaf zou het zijn als je jouw vrienden kunt uitnodigen voor een lekkere pizza uit de pizza houtoven buiten in jouw eigen tuin. Het enige wat je moet doen is een pizza oven kopen voor buiten maar dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.
Welke buiten oven je gaat kopen hangt af van een aantal factoren. Want niet elke buiten oven voor pizza hoeft een houtoven te zijn, er zijn namelijk ook veel soorten gas pizza ovens of op anderen brandstoffen. Hieronder een aantal factoren welke buiten pizza oven bij jou past.

Welke factoren spelen een rol als je een pizza oven voor buiten wilt kopen?

Wanneer je een keuze moet maken om de beste pizza oven buiten voor in de tuin te vinden dan moet je nadenken en rekening houden met een aantal factoren. Namelijk:

 • Is jouw tuin groot genoeg?
 • Voor hoeveel mensen ga je doorgaans bakken?
 • Hoeveel pizza’s wil je tegelijk bakken?
 • Wil je alleen pizza’s bakken of ook andere dingen zoals broden?
 • Moet de pizza oven voor buiten mobiel zijn?
 • Welke brandstof wil je gaan gebruiken?
 • Wat is je budget?

Onze top 3 pizzaovens voor buiten

Ben je nu benieuwd naar wat onze top 3 pizza oven voor buiten is?
We hebben 3 verschillende pizza ovens voor buiten geselecteerd. Zo hebben we gekeken naar de brandstoffen, het gewicht en de prijs. Zo is de nummer 1 volgens ons ook de beste keus als het gaat om prijs, kwaliteit en wat je ervoor terug krijgt. Kijk snel wat onze top 3 pizza buitenoven is geworden!

Top 3

Onze nummer 1 - €799

Ooni Karu 16

 • Multi-fuel, met meerdere brandstoffen te gebruiken.
 • Snel op temperatuur.
 • Ingebouwde thermometer.
 • Glazen deur.
 • Zeer mobiel, 28,4 kg.
 • Goede garantie en service

Onze nummer 2 - €759

Pizza Party 

 • Houtgestookt.
 • Goede prijs, je koopt direct van de leverancier uit Italië! 
 • Bakvloer van 60×60.
 • Relatief ligt van gewicht, 50 kg.

Onze nummer 3 - €1669

Amalfi oven

 • 2 pizza’s tegelijk afbakken.
 • Bestand tegen regen en sneeuw.
 • Geschikt voor andere gerechten zoals brood.
 • Houtgestookte oven.
 • Dubbel geïsoleerd.
 • zwaar, 290 kg.

Twee soorten pizza ovens voor buiten

Er zijn dus meerdere soorten pizzaovens voor buiten te koop zoals je hierboven al kon zien. Zo kun je dus kiezen tussen een stalen pizza oven, een pizza steenoven voor buiten zoals bijvoorbeeld de Amalfi pizza oven. Waarschijnlijk heb je op basis van bovenstaande al een keus kunnen maken wat voor soort oven je gaat kopen of twijfel je nog steeds? Ga je een pizza steenoven kopen of toch een stalen pizza oven? Hopelijk helpt het als ik kort de verschillen tussen de twee soorten buiten ovens laat zien in onderstaande infographic.

Voor- en nadelen van een stenen pizza oven

stenen pizza oven

Voor- en nadelen van een stalen pizza oven

Stalen pizza oven

Buiten pizza oven op hout gestookt

Het stoken met hout is een beleving op zich en geeft het sfeer aan jou en de gasten.
Wel duurt het bij een houtgestookte pizzaoven meestal langer om de juiste temperatuur te bereiken. Ook zijn veel mensen van mening dat de rooksmaak die aan de pizza’s meegeven wordt onmisbaar is voor een klassieke pizza. Nadelen van een pizza oven voor buiten op hout is dat de omgeving de rook als storend kan ervaren.

Een oplossing daarvoor is om je buren ook regelmatig van een stuk pizza te laten meegenieten. Of je kiest ervoor om te gaan stoken op een andere brandstof. Hierdoor heb je geen last van rook en kun je snel pizza’s bakken aangezien de ovens meestal een stuk sneller op temperatuur zijn. Sommige pizzaovens van staal kunnen meerdere brandstoffen aan. Zoals Onze nummer 1 oven, deze oven kan wel tot 4 verschillende soorten brandstoffen aan.

Wil je een pizzaoven buiten of binnen gebruiken?

Bij de keus welke oven jij wil kopen moet je je dus als eerste afvragen of je de pizza oven buiten wilt gaan gebruiken of binnen. Wanneer jij binnen wilt bakken dan zijn er de twee opties een pizzarette of elektrische pizzaovens zoals de Sage Pizzaiolo oven. Dit heeft namelijk te maken met de gassen die ontstaan bij het stoken van de ovens. Dat betekent niet dat een pizza oven houtgestookt alleen buiten gebruikt wordt. In horeca zaken staan vaak dit soort ovens alleen is de afvoer daar professioneel aangelegd en goedgekeurd. Is dit niet goed voor elkaar en stook jij je pizzaoven binnen dan loop je een groot risico op koolmonoxide vergiftiging!

Vaak is het op balkons van appartementen niet toegestaan om te Bbq’en en/of vuur te stoken en is een pizza oven voor buiten die je niet op hout stookt een uitkomst! Omdat ze op gas branden zijn de ovens gemakkelijk en snel aan te zetten en vaak ook sneller warm dan bijvoorbeeld een oven op hout. Ook zijn deze ovens ook makkelijker te regelen qua temperatuur omdat je meestal de toevoer kunt regelen. Het fijne van dit type buitenovens is dat je ook geen last hebt van roet door de rook. Voor sommige mensen die hier niet van houden is dit vaak een no go. Ook buren kunnen last hebben van rook. 

De meeste ovens moeten aangesloten worden op propaan/butaan. Maar er zijn ook ovens die op het aardgas aangesloten kunnen worden, ook draagbare. Dit is mogelijk na aanschaf van een speciale kit. Dit zijn bijvoorbeeld de Karu 12 en de Ooni Pro. Deze pizza ovens voor buiten kun je zelf makkelijk ombouwen met de meegestuurde handleiding zodat je ook op deze brandstof kunt stoken. Wel zo fijn aangezien je niet meer hoeft te slepen met flessen. Nadeel is wel dat wanneer je de pizzaoven ergens anders wilt gebruiken waar geen aansluiting aanwezig is dat je dan weer moet ombouwen.

Enkele bekende pizza ovens voor buiten zijn de  Koda 12 en 16, de Pro voor 16 inch pizza’s en van hetzelfde merk de Karu 12 waarin 12 inch pizza’s gebakken kunnen worden. Met het uiterlijk van een buiten houtoven is de Nonno Peppe er juist één die dat niet is net als de veel verkochte Pizza party Ardore.

Net als bij een BBQ is er de discussie of dit wel het echte werk zou zijn. Dat is met pizza ovens niet anders. Sommige mensen zweren bij een houtgestookte pizzaoven, dit omdat de rook van het hout een lekkere rooksmaak aan de pizza meegeeft. Anderen vinden dit weer minder belangrijk of hebben om andere redenen een voorkeur voor het niet stoken op hout. 

Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met de rook die je bij houtgestookte pizza ovens niet hebt i.v.m long problemen of overlast die buren ervaren. Of simpelweg dat het niet is toegestaan omdat u op een balkon woont bijvoorbeeld.

Mijn pizza oven voor buiten

Op dit moment is mijn pizza oven voor buiten de koda 16, dit is een stalen pizza oven voor buiten. Het is een fijne buitenoven voor pizza en ook andere kleine gerechten die niet te lang nodig hebben in de oven. Denk aan pita broodjes en Panuozzo bijvoorbeeld. Voor iedereen zijn de eisen en wensen voor een pizza oven buiten verschillend, kijk gewoon goed naar wat jij wenst en wat je allemaal wilt kunnen doen.

pizza bloem

Gratis! pak bloem in de webshop van Italiëplein.nl.Vul je e-mailadres in en ontvang meteen de code.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

info@hetpizzaparadijs.nl
We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Pizzaovens - pizzastenen - pizzaschep - deegkratten
   Logo