Pizza oven op gas voor buiten

Vaak is het op balkons van appartementen niet toegestaan om te Bbq’en en/of vuur te stoken en is een pizza oven op gas een uitkomst!

Mobiele pizza ovens op gas zijn zeer gemakkelijk en snel in gebruik te nemen oven. 

Omdat ze op gas branden zijn de ovens gemakkelijk en snel aan te zetten en vaak ook sneller warm dan bijvoorbeeld een hout gestookte pizzaoven.

Ook zijn deze ovens op gas ook makkelijker te regelen qua temperatuur omdat je simpel weg de gastoevoer kunt regelen.

Het fijne van een pizzaoven op gas is dat je ook geen last hebt van roet door de rook.

Voor sommige mensen die hier niet van houden is dit vaak een no go. Ook buren kunnen last hebben van rook.

De meeste gasovens moeten aangesloten worden op propaan/butaan. Maar er zijn ook ovens die op het aardgas aangesloten kunnen worden, ook draagbare. Dit is mogelijk na aanschaf van een speciale kit. Dit zijn bijvoorbeeld de Ooni Karu 12 en de Ooni Pro. Deze pizzaovens kun je zelf makkelijk ombouwen met de meegestuurde handleiding zodat je op aardgas kunt stoken. Wel zo fijn aangezien je niet meer hoeft te slepen met gasflessen. Nadeel is wel dat wanneer je de pizzaoven op gas ergens anders wilt gebruiken waar geen aansluiting van aardgas is dat je dan weer moet ombouwen.

Enkele bekende pizza ovens die op gas werken zijn: Ooni koda 12 en 16, de Ooni pro voor 16 inch pizza’s en van hetzelfde merk de Karu 12 waarin 12 inch pizza’s gebakken kunnen worden.

Met het uiterlijk van een houtgestookte oven is de Nonno Peppe er juist één die op gas werk.

Net als bij een BBQ is er de discussie of Barbecueën op gas wel het echte werk zou zijn. Dat is met pizza ovens niet anders. Sommige mensen zweren bij een houtgestookte pizzaoven, dit omdat de rook van het hout een lekkere rooksmaak aan de pizza meegeeft. Anderen vinden dit weer minder belangrijk of hebben om andere redenen een voorkeur voor gas. 

Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met de rook die je bij gasgestookte pizza ovens niet hebt i.v.m long problemen of overlast die buren ervaren. Of simpelweg dat het niet is toegestaan omdat u op een balkon woont bijvoorbeeld.

Wat uw voorkeur ook betreft, onze menig is dat een pizza oven op gas net zulke lekkere en goede pizza’s kan maken als elke andere pizzaoven.

Pizzaovens op gas

close
mij in actie

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSTE PRODUCTEN, LEUKE TIPS & TRUCS, EN VOOR TIJDELIJKE ACTIES!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Pizzaovens - pizzastenen - pizzaschep - deegkratten
   Logo
   Enable registration in settings - general