Beste Pizzasteen voor BBQ

Waarom zou je een Pizzasteen voor BBQ gebruiken? Barbecueën gaat niet alleen over vlees en groenten; het kan ook een culinaire reis zijn die je naar het hart van Italië brengt met een perfect gebakken pizza. En hier speelt de pizzasteen een cruciale rol. Laten we de voordelen verkennen.

Gelijkmatige Warmteverdeling

Een van de grootste uitdagingen bij het bakken van pizza is het bereiken van een gelijkmatige baktemperatuur. Traditionele barbecues kunnen hete en koude zones hebben, wat leidt tot ongelijkmatig gebakken pizza’s. Een pizzasteen lost dit probleem op door de warmte gelijkmatig te verdelen over het oppervlak. Dit zorgt ervoor dat je pizza overal perfect gebakken wordt, van de korst tot het midden.

Hoge Temperaturen voor Perfect Bakken: Barbecues kunnen veel hogere temperaturen bereiken dan de meeste huishoudelijke ovens. Een pizzasteen voor BBQ kan deze hoge temperaturen weerstaan en absorberen, wat essentieel is voor het bakken van de perfecte pizza. De steen wordt extreem heet, wat zorgt voor een snelle en effectieve bakervaring, vergelijkbaar met die van een traditionele pizzasteenoven.

Gebruiksgemak: Pizzastenen zijn over het algemeen makkelijk te gebruiken en te onderhouden. Met een beetje voorbereiding, zoals de steen voorverwarmen, kun je moeiteloos een indrukwekkende, zelfgemaakte pizza serveren.

Pizzasteen voor BBQ Kamado Joe

De Kamado Joe BBQ Pizzasteen Big Joe, met een diameter van 51 cm, is ideaal voor gebruik in een Kamado barbecue met een diameter van 61 cm. 

BBQ Pizzasteen Grill Guru.

Gebruik de Grill Guru Pizza Stone Large om eenvoudig authentieke steenovenpizza’s te bereiden op jouw Kamado grill.

BBQ Pizzasteen voor de Weber BBQ.

Weber Geglazuurde Pizzasteen 30 x 44 cm

Pizzasteen voor BBQ Big Green Egg.

Pizzasteen voor de Big Green Egg BBQ XL (Diameter 21″” / 53cm)

Gebruiken van een BBQ pizzasteen

  1. Steek de kolen van de BBQ aan en leg de pizzasteen er direct bij zodat hij rustig kan opwarmen en geen plotselinge temperatuurschok te verduren heeft.
  2. Stook de BBQ hoog op, het liefste rond de 300 graden of iets meer.
  3. Maak de pizza klaar. Gebruik het liefste semola om de pizza in open te vouwen i.p.v. bloem aangezien bloem veel sneller zal verbranden en semola is ook nog eens veel lekkerder.
  4. Controleer met een Infrarood thermometer de temp van de steen. Deze moet tussen de 250 en 300 graden zijn.
  5. Plaats met de pizzaschep de pizza op de hete steen en doe direct de deksel van de BBQ dicht zodat ook de bovenkant van de pizza goed gebakken wordt.
  6. Het bakken duurt ongeveer 4 tot 5 minuten.
pizza

Heb je nog moeite om zelf je deeg te maken of wil je eens van die kant en klare rommel af? Lees dan het blog Zelf Pizzadeeg Maken eens.

info@hetpizzaparadijs.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Het Pizza Blog waar alles om pizza draait
Logo